Het perfecte binnenklimaat met het merk: Airdayss mobiele airco's

Veilig en vertrouwd online betalen
Video afspelen

Mobiele airco zonder slang

Om een ruimte gemakkelijk af te koelen, is de beste mobiele airco zonder slang technisch gezien helemaal geen airconditioner, omdat iedere airco slangen nodig heeft om de hitte en vochtigheid die door een airconditioner wordt getrokken, kwijt te raken. Een mobiele airco zonder slang ook bekend als een luchtkoeler, kan een ruimte veel geringer afkoelen dan een traditionele mobiele airco. Een mobiele airco zonder slang gebruikt een ventilator samen met water of ijs om te koelen. Deze apparaten werken meestal het beste bij een lage luchtvochtigheid, dus ze zijn het meest geschikt voor mensen die in drogere klimaten leven. 

Geen zin in afvoerslangen?

Om het gedoe met slangen te vermijden, worden er mobiele airco’s zonder slang verkocht. Deze apparaten, ook wel luchtkoeler of watergekoelde mobiele airco genoemd, zijn eigenlijk helemaal geen airconditioners. Terwijl een watertank van een traditionele airco moet worden geleegd om het water te verwijderen dat de unit uit de lucht haalt, moet de watertank van een watergekoelde airco worden gevuld om te kunnen werken. Het water in de tank wordt in een membraan gepompt, en dan dwingt een ventilator lucht door dat membraan. Terwijl de lucht door het natte membraan gaat, verdampt het water, waardoor de warmte wordt afgevoerd. Hierdoor is de lucht die uit de verdamper komt koeler dan de lucht die erin gaat. Dit is hetzelfde principe als transpiratie van het lichaam. Terwijl lucht over de huid beweegt en het zweet verdampt, voelt het lichaam koeler aan.

Mobiele airco zonder afvoerslang

Watergekoelde airco’s hebben geen ventilatie- of waterslangen nodig en zijn volledig op zichzelf staand, waardoor ze de keuze zijn voor diegenen die draagbare koeling zonder slangen nodig hebben. Deze luchtkoelers zijn minder sterk dan de traditionele mobiele airconditioners of vaste airco systemen. Een luchtkoeler zal tot 3 graden kouder dan de huidige temperatuur kunnen koelen terwijl een mobiele of vaste airco tot wel 10 graden koeler dan de huidige temperatuur kan koelen. Een luchtkoeler heeft als voordeel dat het een stille mobiele airco zonder slang is. Het is van belang echter dat deze koelers het beste werken in gebieden met een lage luchtvochtigheid. Een luchtvochtigheid van 60 procent of hoger maakt een dergelijk apparaat veel minder effectief. In minder vochtige klimaten kunnen luchtkoelers net zo effectief zijn als mobiele airconditioners, terwijl ze minder energie verbruiken.

AIRDAYSS

Mobiele airco zonder slang kopen

  • De Airdayss mobiele airconditioner gebruikt duurzaam gas (R290). Vermindert het broeikaseffect potentieel (GWP) aanzienlijk met 99.8% vergeleken met R410a. Het bereiken van de optimale temperatuur zonder afbreuk te doen aan groene referenties. 
  • De mobiele airco’s met slang zijn voorzien van een grote soft-touch bedieningspaneel en luxe PCB-display aan de bovenzijde
  • Laag energieverbruik met energielabel A
  • Zelf verdampend systeem en verbeterd de koelefficiëntie in huis
  • Inclusief ingebouwde timer, afstandsbediening en je kunt de windsnelheid naar wens aanpassen met verschillende standen 

De mobiele airco’s zijn voorzien van een soft-touch bedieningspaneel en luxe PCB-display aan de bovenzijde.

Mobiele-airco.nl bied één van de laagste prijzen in de Europese markt van mobiele airco’s.

Vandaag besteld = Morgen in huis bij Mobiele-airco.nl. 

ONTDEK ONZE AIRDAYSS MOBIELE AIRCO'S

Verschillende type mobiele airco's zonder slang

Mobiele-airco.nl beschikt over vier verschillende type mobiele airco’s. Airdayss type 1 beschikt over 5000 BTU, de Airdayss Type 2 7000 BTU, Airdays Type 3 9000 BTU en de Airdayss Type 4 over 12000 BTU. Het aantal BTU geeft aan hoe effectief de airco is om de ruimte te koelen.

Airdayss gaat voor groen!

Duurzame mobiele airco zonder slang

De mobiele airco’s van Airdayss beschikken allemaal over energielabel A, waardoor ze zorgen voor een laag energieverbruik. De mobiele airconditioner gebruikt duurzaam gas R290. Vermindert het broeikaseffect potentieel (GWP) aanzienlijk met 99.8% vergeleken met R410a. Het bereiken van de optimale temperatuur zonder afbreuk te doen aan groene referenties met een Airdayss mobiele airco.

Van kleine woningen tot grote kantoorruimtes

Geniet thuis van ideale omstandigheden met de Airdayss mobiele airco: een mobiele airconditioner die efficiëntie met elegantie combineert en precies de juiste temperatuur behoudt in huis – koel en fris wanneer het buiten heet is.

Zoek jij een mobiele airco met slang voor de warme lente- en zomerdagen? Met de Airdayss mobiele airco geniet je van maximale flexibiliteit bij het comfortabel houden van je huis. Selecteer hieronder jouw toepassing en vind de juiste oplossing.

Alle informatie rondom een mobiele airco zonder slang

Veelgestelde vragen

  1. Een mobiele airco heeft de mogelijkheid tot het eigenhandig instellen van de temperatuur waar de ruimte naar gekoeld dient te worden. Bij een luchtkoeler kan de temperatuur niet eigenhandig ingesteld worden.
  2. Een mobiele airco kan de ruimte ontvochtigen. Een luchtkoeler heeft geen ontvochtiger, sterker nog, de luchtvochtigheid in de ruimte wordt alleen maar hoger.
  3. Het verwarmen van een ruimte kan met een mobiele airco plaatsvinden. Het verwarmen van een ruimte kan niet met een luchtkoeler plaatsvinden.

Het is handig om te achterhalen hoe sterk de mobiele airco dient te wezen om de gewenste ruimte voldoende te kunnen koelen of verwarmen. Het aantal BTU’s van een mobiele airconditioning geeft aan hoe krachtig het apparaat is. Hoe hoger het aantal BTU’s, des te groter de ruimte mag zijn en sneller het apparaat de ruimte kan verkoelen. 

Koelvermogen wordt meestal beschreven in KW (Kilowatt) of BTU (British Termal Unit), en geeft aan hoe effectief de airco is in het koelen van je ruimte. Naast de technische specificaties is het ook belangrijk om te weten hoe goed je ruimte is geïsoleerd, of je veel grote enkel/dubbel glas ramen hebt, en of er veel elektronische apparaten zijn die mogelijk nog meer hitte creëren.

Om te beslissen hoeveel koelvermogen je nodig hebt is het belangrijk om te weten hoeveel kubieke meter de ruimte is die je wilt afkoelen. Om de BTU eenvoudig te berekenen kan je het aantal vierkante meter keer 2,3 of 2,5 doen, afhankelijk van de hoogte van je plafond.

Heb je het aantal kubieke meter berekend, dan kan je dit converteren naar de airco eenheid: BTU. Hier zit een ingewikkelde formule achter, maar voor een redelijk geïsoleerde kamer kan je de vuistregel aanhouden: Het aantal kubieke meter * 136 = BTU.

De mobiele airco is voorzien van een slang om de warme lucht af te voeren (mobiele airco afvoer oplossing). Het apparaat is berekend om deze lucht te verplaatsen tot een bepaald niveau. Om dit mogelijk te maken voor de mobiele airco dient er rekening gehouden worden met de lengte van de slang. De airco kan niet sneller of meer lucht afvoeren dan waar deze op berekend is. De lengte van de mobiele airco met lange slang varieert per type en merk. Over het algemeen zijn deze afvoer of uitlaatslangen 1,5 tot 2 meter lang. De slangen zijn gemaakt van speciaal temperatuurbestendig kunststof versterkt met metalen ringen. 

De 4 belangrijkste eigenschappen van een mobiele airco zijn: geluidsniveau (dB),  prijs, energieklasse en het koelvermogen (BTU). Randzaken zijn: timerfunctie, met afstandsbediening, slaapmodus, raamafdichting en is er een besturing via app mogelijk ja of nee.