Shopping Cart

Het perfecte binnenklimaat met het merk: Airdayss mobiele airco's

Zoek een product
Generic filters
Veilig en vertrouwd online betalen
Een mobiele airco voor de slaapkamer
Mobiele airco slaapkamer kopen

Een mobiele airco voor de slaapkamer

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een mobiele airco voor de slaapkamer

Het is het ultieme zomergevoel: zwoele nachten. Voor je het weet is het zover, maar je wilt natuurlijk wel goed kunnen slapen. Een mobiele airco is een handige oplossing om in die zomernachten het hoofd koel te houden. Het voorjaar is het moment om er een aan te schaffen, maar waar moet je op letten?

Nu het voorjaar lonkt, begint het te kriebelen. De temperatuur stijgt, de zon laat zich vaker zien en het winterdekbed kan in de kast. Heerlijk! Maar nu ook de herinneringen aan een zwoele zomer terugkomen, weet je weer dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn was. Je hebt vorig jaar immers nachten liggen zweten en niet vanwege de stress, maar vanwege de hoge nachttemperatuur in je slaapkamer. Tijd om dit jaar tijdig in te grijpen en te kiezen voor koelte met een mobiele airco.

In één klap van de slapeloze nachten af

Zo’n mobiele airco leek lange tijd on-Nederlands. Airco op een slaapkamer was iets voor tropische nachten en die leken we in Nederland niet te hebben. Die tijd ligt inmiddels achter ons. Zomernachten kunnen ook bij ons flink warm zijn waardoor je de slaap maar niet kunt vatten. Een raam openzetten helpt nauwelijks en muggen krijgen dan vrij spel. Met een mobiele airco ben je in één klap van je slapeloze zomernachten af en stap je ’s morgens uitgerust en fris uit je bed.

Alle reden dus om zo’n mobiele airco op tijd aan te schaffen zodat je slaapkamer vanaf het eerste zomerse moment koel blijft. De warmte houd je buiten met een mobiele airco die in veel modellen verkrijgbaar is. Ieder model kent net weer een andere uitvoering en een andere werking. Aan jou welke het beste in jouw slaapkamer past.

Een mobiele airco voor de slaapkamer
stille mobiele airco slaapkamer

Kies de juiste mobiele airco voor de slaapkamer

  • Hoe groot is jouw slaapkamer

Het is belangrijk eerst te kijken naar hoe groot je slaapkamer is. Meet het aantal vierkante meters en stem daar de aanschaf van de juiste airco op af. Let daarom op het vermogen van het apparaat. Dit wordt uitgedrukt in BTU, de British thermal unit. Dat getal is het totale koelvermogen van de mobiele airco. Je kunt zelf een rekensommetje maken aan de hand van de volgende gegevens: voor een gemiddeld huis in Nederland geldt de regel dat je voor elke kubieke meter ongeveer 30 tot 40 Watt koelvermogen nodig hebt. Dat is gelijk aan 100 tot 135 BTU per m3.

  • Let op het stroomverbruik

De mobiele airco gebruikt nu eenmaal stroom, en soms kunnen andere apparaten zoals een wasmachine niet tegelijk met de mobiele airco op die elektragroep draaien. Houd daar rekening mee en kies in ieder geval een energiezuinige airco. Een duurzaam product dat ook voor je portemonnee aantrekkelijk is.

  • Kies een gewenst bedieningspaneel of app

Het is aan jou of je een mobiele airco via je smartphone met een app wilt bedienen of dat je kiest voor bijvoorbeeld het bedienen ervan met een afstandsbediening of middels een lcd- of ledscherm. Sommige mobiele airco’s beschikken over een timer. Dan kun je je airco aanzetten of deze zo instellen dat deze op het gewenste moment aangaat.

Bedieningspaneel mobiele airco
welke mobiele airco voor slaapkamer

Stille mobiele airco slaapkamer zonder slang of met slang?

  • Let op de lengte van de luchtafvoerslang

Mobiele airco’s hebben een motor en een slang voor het afvoeren van de warme lucht die deze motor produceert. Controleer hoe lang de luchtafvoerslang moet zijn, afhankelijk van waar je de mobiele airco wilt plaatsen. De slang moet bij een raam of deur kunnen. Om zo min mogelijk warme lucht via dat raam naar binnen te krijgen is er raamafdichtkit verkrijgbaar. Passend bij het model raam of deur dat jouw slaapkamer heeft.

  • Mobiele airco ook in de winter inzetbaar

Een aantal mobiele airco’s kan ook als verwarming gebruikt worden. Daarmee heb je er het hele jaar profijt van. Ook is het mogelijk dat de mobiele airco niet alleen de lucht koelt of opwarmt, maar deze ook ontvochtigt.

  • Ga voor een passend model

Het oog wil ook wat. Kies de mobiele airco op wieltjes die het beste bij jouw slaapkamerinterieur past. De meeste airco’s zijn zwart-wit, maar verschillen van model. De ene mobiele airco is zwaarder dan de ander. Ze wegen wel een flink aantal kilo’s. De wieltjes zorgen ervoor dat je deze makkelijk kunt verplaatsen.

Stille mobiele airco voor de slaapkamer

  • Let op de geluidsterkte

Let op het geluid dat de machine produceert. Meestal is dat rond de 65 dB, en dat is best behoorlijk. Sommige maken meer lawaai dan andere. Er zijn airco’s die naast een standaard stand ook een stillere modus hebben. Het is ook een idee om de airco eerst de slaapkamer af te laten koelen en hem uit te zetten als je gaat slapen. Dat kan dan weer prima met een timer.

  • Schone lucht met HEPA-filter

Sommige mobiele airco’s hebben een HEPA-filter, zodat er stof wordt weggenomen. HEPA staat voor: High Efficiency Particulate Air. Het zijn filters met een grote capaciteit om heel kleine deeltjes te filteren. HEPA-filters verwijderen vrijwel alle deeltjes uit de luchtstroom die door het filter heen gaan zoals allergenen, virussen, bacteriën en chemische stoffen. Een HEPA-filter is momenteel het beste type luchtfilter.

Veelgestelde vragen over de werking van mobiele airco's

Eén van de nadelen van mobiele airco’s is dat ze redelijk luidruchtig (52 dB tot 60 dB) zijn. Als je zojuist een mobiele airco hebt gekocht, heb je misschien moeite om naast een luid apparaat te slapen. Omdat ze meestal op stevige vloeren worden geplaatst, wordt het trillingsgebied vergroot, waardoor het geluid toeneemt. Probeer een kleed onder jouw goedkope mobiele airco te leggen om dit geluid te minimaliseren. Bovendien kun je de decibelwaarde van het model controleren voordat je jouw aankoop doet. Ga voor een model met een lagere decibelwaarde.

Zet een budget opzij voordat je mobiele airco koopt. Filter vervolgens de keuzes die binnen jouw budget vallen. Controleer daarna wat de juiste maat voor jouw kamer moet zijn. Geef, afhankelijk van de ruimte in jouw kamer, de voorkeur aan units met een afstandsbediening voor extra comfort. Kies ten slotte een model dat ook een verwarmingsoptie biedt, zodat je de mobiele airco het hele jaar door kunt gebruiken.

Ja. Je moet jouw mobiele airconditioner ontluchten. Dit gebeurt meestal via een raam, maar je kunt ook een ventilatiekit kopen die werkt met glazen schuifdeuren, openslaande/draairamen of via een verlaagd plafond.

De meeste mobiele airco’s, zoals die van Airdayss worden geleverd met alles wat je nodig hebt om het apparaat goed te ventileren, inclusief een afvoerslang en een adapter die in jouw vensterbank zit. Vergeet niet om de instructies voor het model te volgen.

Het verschilt. De afvoerslang dat bij jouw mobiele airconditioner wordt geleverd, verschilt van model tot model, maar ze zijn meestal minstens 3 tot 4 meter lang.

Bij veel retailers kun je langere (of kortere) kopen. Hoewel het over het algemeen wordt aanbevolen om een ​​langere uitlaatslang te kopen van hetzelfde merk of dezelfde winkel als waar je jouw mobiele airco hebt gekocht.

Het is echter belangrijk om te begrijpen dat hoe langer je de afvoerslang maakt, hoe minder efficiënt jouw mobiele airco zal zijn. Dit kan er ook toe leiden dat jouw unit harder moet werken om de kamer te koelen, waardoor de compressor harder werkt dan zou moeten zijn, waardoor de levensduur van de mobiele airconditioner wordt verkort.

Het is verstandig om de uitlaatslang korter dan 5 meter te houden, tenzij je ook een of andere afzuigventilator hebt die de hete lucht helpt ontsnappen en jouw mobiele airconditioner van 9000 BTU op een efficiëntere manier laat werken.

De manier waarop de lucht in en uit het apparaat beweegt. Kies indien mogelijk voor een dubbele afvoerslang.

  • Enkele afvoerslang — Alle lucht komt binnen en stroomt uit de ene afvoerslang.
  • Dubbele afvoerslang – Eén afvoerslang wordt gebruikt om lucht van buiten aan te zuigen en de andere slang wordt gebruikt als uitlaat.

Mobiele airco’s met twee afvoerslangen worden beschouwd als de beste van de twee opties, omdat ze efficiënter zijn en jouw woonruimte sneller kunnen koelen dan units met één slang.

De raamafdichtingskit wordt bij jouw mobiele airco geleverd.

De mobiele airco met raamafdichtingskit past doorgaans op de meeste standaardramen en glazen schuifdeuren. Voordat je echter een mobiele airconditioner koopt, is het verstandig om het raam te meten en ervoor te zorgen dat de ventilatiekit die bij de airco-unit wordt geleverd, in jouw huis past.

Er zijn veel raamafdichtingkits online beschikbaar, waaronder veel ontworpen voor grotere ramen en openslaande ramen.

Niet echt, althans niet erg efficiënt.

Je kunt ze vrijwel overal gebruiken waar een stekker is, ook in je garage of werkplaats. Helaas, als jouw garagedeur wijd open staat of het gebied niet goed geïsoleerd is, is het onwaarschijnlijk dat je de gewenste temperatuur zult voelen dalen.

Om jouw garage te koelen, kun je overwegen een verdampingsairco te gebruiken.

Je hoeft geen mobiele airco te vullen met water. Als je echter een verdampende mobiele airco hebt, moet je het reservoir opnieuw vullen met ijs en water. Omdat het geen uitlaatopening heeft, in plaats van condensatie, koelt het de lucht af door het verdampingsproces. Het werkt anders dan een airco.

Absoluut! Het koelen van een serverruimte is zelfs een van de meest voorkomende toepassingen voor een mobiele airconditioner.

Vanwege de warmte die servers genereren, vooral wanneer ze geclusterd zijn in een kleine ruimte, is het van cruciaal belang dat je ze koel houdt om efficiënt te kunnen werken. Daarom worden mobiele airco’s vaak gebruikt in combinatie met een centrale airconditioner om de kamer te helpen koelen met de computerapparatuur.

Als je een kleine serverruimte in jouw huis of klein bedrijf heeft, moet je misschien een speciale ventilatiekit of een langere uitlaatslang kopen om de mobiele airco goed te kunnen ventileren.

Andere nieuws artikelen

hoe werkt een mobiele airco met slang