Shopping Cart

Het perfecte binnenklimaat met het merk: Airdayss mobiele airco's

Zoek een product
Generic filters
Veilig en vertrouwd online betalen
Video afspelen
Mobiele airco met slang
Airdayss

Goedkope mobiele airco kopen?

Een mobiele airco is de beste manier om een ruimte snel te koelen als er vanwege budgetbeperkingen, ontwerpbeperkingen of bouwbeperkingen geen vaste airco in een ruimte geïnstalleerd kan worden. Het is ook een betere keuze aangezien de mobiele airconditioning aan het einde van het seizoen eenvoudig van kamer naar kamer kan worden verplaatst of kan worden opgeborgen.

Hoewel handige functies en esthetiek mooi zijn, het belangrijkste is om een mobiele airco met slang te vinden met de juiste Britse thermische eenheden (BTU’s). Is de mobiele airco te sterk, dan wordt er vermogen verspilt. Is de mobiele airco te zwak, dan verbruikt de mobiele airco te veel energie aangezien het apparaat continu op vol vermogen draait waarna de ruimte alsnog warm aanvoelt.

Goedkope mobiele airco zonder slang

Een goedkope mobiele airco zonder slang bestaat eigenlijk niet, tenzij er gekozen wordt voor een luchtkoeler, welke de ruimte maar een paar graden kan verkoelen. Het echte verkoelende werk wat tot een prettige leef of werkomgeving leidt, wordt verricht met een stille mobiele airco van Airdayss, welke te onderscheiden zijn in de volgende types.

Goedkope mobiele airco kleine ruimte

Een goedkope mobiele airco voor een kleine ruimte tot 15 vierkante meter is de Airdayss Type 1 met 5000 BTU vermogen. De mobiele airco werkt ook als een ventilator (met meerdere snelheden) en als luchtontvochtiger. Met de programmeerbare 24-uurs timer kan de airco ingesteld worden op een schema voor de hele dag. Dankzij een digitaal display kan de temperatuur ingesteld en afgelezen worden. De afvoerslang strekt zich uit tot anderhalve meter, dus er is wat flexibiliteit bij het plaatsen van de mobiele airco bij een raam of deur.

Slimme elektrische convectorkachel 1500 watt

115,00

Wat biedt deze goedkope mobiele airco:

Goedkope mobiele airco met slang

 • EER van 2.6
 • Vermogen 1460 watt
 • Energieklasse A
 • Luchtverplaatsing 290 m3/uur
 • Afvoerslang + afdichtingsset
 • Afdichtingsset geschikt voor schuifraam en/of schuifdeur
 • Milieuvriendelijk koelmiddel R410A/R290
 • Temperatuurbereik van 16 – 32 graden celsius
 • Geluid van max 65 dB
 • Afmeting van 700x300x300 mm
 • Gewicht van 18,5 kg

Goedkope mobiele airco voor een kleine tot middelgrote ruimte nodig? 

Is er verkoeling nodig in de vorm van een mobiele airco voor een ruimte tot 25 vierkante meter? Kies dan voor een goedkope mobiele airco met slang Airdayss Type 2 met maar liefst 7000 BTU vermogen.

Mobiele airco met slang

De mobiele airco’s zijn voorzien van een soft-touch bedieningspaneel en luxe PCB-display aan de bovenzijde.

Mobiele-airco.nl bied één van de laagste prijzen in de Europese markt van mobiele airco’s.

Vandaag besteld = Morgen in huis bij Mobiele-airco.nl. 

Mobiele airco met slang

ONTDEK ONZE AIRDAYSS MOBIELE AIRCO'S

Goedkope mobiele airco voor grote ruimtes

Middelgrote tot grote ruimte verkoelen: met een oppervlakte van 25 tot 30 vierkante meter is de Airdayss Type 3 9000 BTU een goedkope geschikte keuze. Gaat het om een goed geïsoleerde ruimte? Dan koelt de airco tot circa 30 vierkante meter tot een temperatuur van 16 graden celsius.

De mobiele airco werkt verder heel simpel, instellen van gewenste temperatuur via het touch display of de afstandsbediening. Dankzij een ontvochtigingsfunctie wordt de ruimte minder klam en drukkend, wat een aangenaam leefklimaat creëert. De nachtmodus maakt het een stille mobiele airconditioning.

Grote ruimte verkoelen: wordt het te warm in een ruimte van 30 tot 40 m2 en dient deze gekoeld te worden met een goedkope mobiele airco? Een Airdayss Type 4 12000 BTU is hiervoor een juiste optie. De mobiele airco kan zowel koelen als verwarmen, scheelt centrale verwarming draaiuren in de winter en veel zweet in de zomer. 

Slimme elektrische convectorkachel 1500 watt

115,00

Alle informatie rondom een mobiele airco met slang

Veelgestelde vragen

Een mobiele airco heeft de functie om de warme lucht en eventueel vocht af te voeren. Lees hier meer over in onze mobiele airco afvoer oplossing blog. Deze warme lucht wordt vervolgens naar een warmtewisselaar met koelvloeistof geleid. Deze koelvloeistof onttrekt de warmte uit de lucht, waarna de (nu koude) lucht weer de kamer in wordt geblazen. De koelvloeistof is inmiddels verdampt en de warme lucht wordt via de afvoerslang – door het raam of de dakdoorvoer – naar buiten geblazen.

De mobiele airco met slang naar buiten kan tot 10 graden kouder de ruimte afkoelen. Indien de warme lucht wederom in de te koelen ruimte geblazen wordt of indien de ruimte niet goed afgesloten is van de warme buitenlucht zal de airco minder efficiënt werken. Het is belangrijk dat de mobiele airco binnen 1 of 2 meter van het raam afstaat, doordat de slang meestal maximaal 2,5 meter is.

Het is handig om te achterhalen hoe sterk de mobiele airco dient te wezen om de gewenste ruimte voldoende te kunnen koelen of verwarmen. Het aantal BTU’s van een mobiele airconditioning geeft aan hoe krachtig het apparaat is. Hoe hoger het aantal BTU’s, des te groter de ruimte mag zijn en sneller het apparaat de ruimte kan verkoelen. 

Koelvermogen wordt meestal beschreven in KW (Kilowatt) of BTU (British Termal Unit), en geeft aan hoe effectief de airco is in het koelen van je ruimte. Naast de technische specificaties is het ook belangrijk om te weten hoe goed je ruimte is geïsoleerd, of je veel grote enkel/dubbel glas ramen hebt, en of er veel elektronische apparaten zijn die mogelijk nog meer hitte creëren.

Om te beslissen hoeveel koelvermogen je nodig hebt is het belangrijk om te weten hoeveel kubieke meter de ruimte is die je wilt afkoelen. Om dit eenvoudig te berekenen kan je het aantal vierkante meter keer 2,3 of 2,5 doen, afhankelijk van de hoogte van je plafond.

Heb je het aantal kubieke meter berekend, dan kan je dit converteren naar de airco eenheid: BTU. Hier zit een ingewikkelde formule achter, maar voor een redelijk geïsoleerde kamer kan je de vuistregel aanhouden: Het aantal kubieke meter * 136 = BTU.

De mobiele airco is voorzien van een slang om de warme lucht af te voeren. Het apparaat is berekend om deze lucht te verplaatsen tot een bepaald niveau. Om dit mogelijk te maken voor de mobiele airco dient er rekening gehouden worden met de lengte van de slang. De airco kan niet sneller of meer lucht afvoeren dan waar deze op berekend is. De lengte van de mobiele airco met lange slang varieert per type en merk. Over het algemeen zijn deze afvoer of uitlaatslangen 1,5 tot 2 meter lang. De slangen zijn gemaakt van speciaal temperatuurbestendig kunststof versterkt met metalen ringen. 

De 4 belangrijkste eigenschappen van een mobiele airco zijn: geluidsniveau (dB),  prijs, energieklasse en het koelvermogen (BTU). Randzaken zijn: timerfunctie, met afstandsbediening, slaapmodus, raamafdichting en is er een besturing via app mogelijk ja of nee.