Shopping Cart

Het perfecte binnenklimaat met het merk: Airdayss mobiele airco's

Zoek een product
Generic filters
Veilig en vertrouwd online betalen
mini mobiele airco caravan
Mobiele airco caravan
Airdayss

Mobiele airco voor caravan

Bij een mobiele airco met slang wordt er direct gedacht aan het verkoelen van een ruimte zoals een woonkamer, slaapkamer, kantoor of dergelijke. Waar niet direct aan gedacht wordt, is het gebruiken van een mobiele airco voor het koelen van een caravan. Niet iedere caravan heeft namelijk airconditioning aan boord. Niets is vervelender dan lekker op vakantie gaan met de caravan en eenmaal ter plaatse de hut uit te zweten wegens de warme temperatuur en hoge luchtvochtigheid in de caravan. Een vakantie is ervoor bedoeld om tot rust te komen en op een comfortabele manier te genieten. Hier hoort natuurlijk een fatsoenlijke nachtrust bij en niet een van de warmte wakker liggende nachtmerrie. De mobiele airco voor caravan biedt hierbij de optimale oplossing.

Dankzij het compacte design en het lichte gewicht is een mobiele airco eenvoudig mee te nemen in de caravan en staat deze niet in de weg. Een caravan is over het algemeen niet heel groot dus is een kleine mobiele airco met bijvoorbeeld 7000 BTU vermogen al genoeg om de caravan op de juiste temperatuur te houden.

Slimme elektrische convectorkachel 1500 watt

115,00

AIRDAYSS

Mobiele airco caravan

Het kopen van een mobiele airco voor de caravan vraagt hierdoor ook niet om een al te grote investering aangezien Airdayss goedkope Type 1 of 2 model een koopje is. Het kopen en laten inbouwen van een vaste airco voor de caravan kost al gauw richting de €2000 euro wat nogal een verschil is met het kopen van een kleine mobiele airco.

Is het geluid te luidruchtig en dient er absolute stilte te zijn tijdens de nachtelijke uren? Zet de mobiele airco dan aan voordat de nacht intreed waardoor de caravan voortijdig gekoeld wordt en deze voordat de nacht intreed over een juiste temperatuur beschikt zodat de mobiele airco gedurende de nacht niet meer nodig is.

Een kleine mobiele airco werkt hetzelfde als een klassieke airco, maar het grootste verschil is dat een mobiele airco verplaatst kan worden. Een mobiele airco heeft vaak wieltjes. Dit maakt het mogelijk om de airco in verschillende ruimtes te gebruiken en deze na afloop weer eenvoudig op te bergen.

Mobiele airco caravan
Mobiele airco voor caravan

De mobiele airco’s zijn voorzien van een soft-touch bedieningspaneel en luxe PCB-display aan de bovenzijde.

Mobiele-airco.nl bied één van de laagste prijzen in de Europese markt van mobiele airco’s.

Vandaag besteld = Morgen in huis bij Mobiele-airco.nl. 

mini mobiele airco caravan

ONTDEK ONZE AIRDAYSS MOBIELE AIRCO'S

Mobiele airco voor vakantiewoningen

Een mobiele airco kan naast de caravan nog veel meer koelen
Het verkoelen van de caravan kan, maar bij een camper, stacaravan of het vakantiehuisje kan een dergelijke prettig leefklimaat ook gerealiseerd worden. Het enige wat er benodigd is om een stille mobiele airco te kunnen gebruiken is een stopcontact, en een raam of deur waar via de warme lucht afgevoerd kan worden. Controleer altijd of de mobiele airco met raamafdichting compatibel is met de plaatselijke stroombronnen gedurende de reis. Check daarom voor het kopen van een mobiele airco altijd of deze compatibel is met energiebronnen op de plaats waar vakantie gevierd wordt.

Slimme elektrische convectorkachel 1500 watt

115,00

Eenvoudige installatie en verplaatsbaar

Voordelen van een mobiele airco

Het voordeel van de mobiliteit van de mobiele airco
Het voordeel van de mobiele airco is dat deze na het gebruiken van de airco op vakantie in de caravan bij thuiskomst weer eenvoudig verplaatst kan worden naar de slaapkamer in de woning of het kantoor of de woonkamer thuis. Dit voordeel biedt een ingebouwd airco in de caravan niet, waardoor deze al met al maar enkele weken per jaar gebruikt wordt, wat de investering wellicht niet waard is. De mobiele airco kan overal en altijd gebruikt worden, zolang de mobiele airco maar in de juiste ruimte geplaatst wordt zodat de airco juist presteren kan, en zolang de airco goed onderhouden wordt, zal deze nog jaren comfort gaan bieden.

Alle informatie over MOBIELe AIRCO'S

Veelgestelde vragen

Een mobiele airco heeft de functie om de warme lucht en eventueel vocht af te voeren. Deze warme lucht wordt vervolgens naar een warmtewisselaar met koelvloeistof geleid. Deze koelvloeistof onttrekt de warmte uit de lucht, waarna de (nu koude) lucht weer de kamer in wordt geblazen. De koelvloeistof is inmiddels verdampt en de warme lucht wordt via de afvoerslang – door het raam of de dakdoorvoer – naar buiten geblazen.

De mobiele airco met slang naar buiten kan tot 10 graden kouder de ruimte afkoelen. Indien de warme lucht wederom in de te koelen ruimte geblazen wordt of indien de ruimte niet goed afgesloten is van de warme buitenlucht zal de airco minder efficiënt werken. Het is belangrijk dat de mobiele airco binnen 1 of 2 meter van het raam afstaat, doordat de slang meestal maximaal 2,5 meter is.

Het is handig om te achterhalen hoe sterk de mobiele airco dient te wezen om de gewenste ruimte voldoende te kunnen koelen of verwarmen. Het aantal BTU’s van een mobiele airconditioning geeft aan hoe krachtig het apparaat is. Hoe hoger het aantal BTU’s, des te groter de ruimte mag zijn en sneller het apparaat de ruimte kan verkoelen. 

Koelvermogen wordt meestal beschreven in KW (Kilowatt) of BTU (British Termal Unit), en geeft aan hoe effectief de airco is in het koelen van je ruimte. Naast de technische specificaties is het ook belangrijk om te weten hoe goed je ruimte is geïsoleerd, of je veel grote enkel/dubbel glas ramen hebt, en of er veel elektronische apparaten zijn die mogelijk nog meer hitte creëren.

Om te beslissen hoeveel koelvermogen je nodig hebt voor de caravan is het belangrijk om te weten hoeveel kubieke meter de ruimte is die je wilt afkoelen. Om de BTU eenvoudig te berekenen kan je het aantal vierkante meter keer 2,3 of 2,5 doen, afhankelijk van de hoogte van je plafond.

Heb je het aantal kubieke meter berekend van de caravan, dan kan je dit converteren naar de airco eenheid: BTU. Hier zit een ingewikkelde formule achter, maar voor een redelijk geïsoleerde kamer kan je de vuistregel aanhouden: Het aantal kubieke meter * 136 = BTU.

De mobiele airco voor een caravan is voorzien van een slang om de warme lucht af te voeren. Het apparaat is berekend om deze lucht te verplaatsen tot een bepaald niveau. Om dit mogelijk te maken voor de mobiele airco dient er rekening gehouden worden met de lengte van de slang. De airco kan niet sneller of meer lucht afvoeren dan waar deze op berekend is. De lengte van de mobiele airco met lange slang varieert per type en merk. Over het algemeen zijn deze afvoer of uitlaatslangen 1,5 tot 2 meter lang. De slangen zijn gemaakt van speciaal temperatuurbestendig kunststof versterkt met metalen ringen.  Lees de hoe het werkt pagina om alles over een mobiele airco te leren.

De 4 belangrijkste eigenschappen van een mobiele airco voor een caravan zijn: geluidsniveau (dB),  prijs, energieklasse en het koelvermogen (BTU). Randzaken zijn: timerfunctie, met afstandsbediening, slaapmodus, raamafdichting en is er een besturing via app mogelijk ja of nee.