Shopping Cart

Het perfecte binnenklimaat met het merk: Airdayss mobiele airco's

Zoek een product
Generic filters
Veilig en vertrouwd online betalen
Video afspelen
Mobiele airco met slang
Airdayss

Mobiele airco met slang

Indien een ruimte zo snel mogelijk gekoeld dient te worden en een centraal aircosysteem ontbreekt, is de eerste vraag die je moet beantwoorden of je een mobiele airco wilt kopen. Een mobiele airconditioner is de beste manier om de ruimte te koelen indien het niet te veel mag kosten of als je vanwege ontwerpbeperkingen of bouwbeperkingen geen vaste airconditioner in de ruimte kunt installeren. Het is een betere keuze om voor een mobiele airconditioning te kiezen aangezien deze eenvoudig van kamer naar kamer verplaatst kan worden. Tevens kan de airco aan het einde van het zomerseizoen eenvoudig opzij gezet worden in de kast. Maar dient deze mobiele airco met slang geïnstalleerd te worden, of zijn er ook andere modellen zoals een mobiele airco met condensbak zonder slang? Alvorens hier een keuze uit te kunnen maken is het handig om te weten hoe deze airco nou precies werkt en wat het verschil tussen deze types zijn.

Slimme elektrische convectorkachel 1500 watt

115,00

AIRDAYSS

Mobiele airco met slang kopen

  • De Airdayss mobiele airconditioner gebruikt duurzaam gas (R290). Vermindert het broeikaseffect potentieel (GWP) aanzienlijk met 99.8% vergeleken met R410a. Het bereiken van de optimale temperatuur zonder afbreuk te doen aan groene referenties. 
  • De mobiele airco’s met slang zijn voorzien van een grote soft-touch bedieningspaneel en luxe PCB-display aan de bovenzijde
  • Laag energieverbruik met energielabel A
  • Zelf verdampend systeem en verbeterd de koelefficiëntie in huis
  • Inclusief ingebouwde timer, afstandsbediening en je kunt de windsnelheid naar wens aanpassen met verschillende standen 
Video afspelen

De mobiele airco’s zijn voorzien van een soft-touch bedieningspaneel en luxe PCB-display aan de bovenzijde.

Mobiele-airco.nl bied één van de laagste prijzen in de Europese markt van mobiele airco’s.

Vandaag besteld = Morgen in huis bij Mobiele-airco.nl. 

ONTDEK ONZE AIRDAYSS MOBIELE AIRCO'S

Verschillende type mobiele airco's met slang

Mobiele-airco.nl beschikt over vier verschillende type mobiele airco’s. Airdays type 1 beschikt over 5000 BTU, de Airdayss Type 2 7000 BTU, Airdayss Type 3 9000 BTU en de Airdayss Type 4 over 12000 BTU. Het aantal BTU geeft aan hoe effectief de airco is om de ruimte te koelen.

Slimme elektrische convectorkachel 1500 watt

115,00

Airdayss gaat voor groen!

Duurzame mobiele airco met slang

De mobiele airco’s van Airdays beschikken allemaal over energielabel A, waardoor ze zorgen voor een laag energieverbruik. De mobiele airconditioner gebruikt duurzaam gas R290. Vermindert het broeikaseffect potentieel (GWP) aanzienlijk met 99.8% vergeleken met R410a. Het bereiken van de optimale temperatuur zonder afbreuk te doen aan groene referenties met een Airdays mobiele airco.

Mobiele airco met slang voor grote ruimtes

Geniet thuis van ideale omstandigheden met de Airdayss Type 4 mobiele airco: een mobiele airconditioner met 12000 BTU die efficiëntie met elegantie combineert en precies de juiste temperatuur behoudt in huis, koel en fris wanneer het buiten heet is.

Zoek jij een mobiele airco met slang voor de warme lente- en zomerdagen? Met de Airdays mobiele airco geniet je van maximale flexibiliteit bij het comfortabel houden van je huis. Selecteer hieronder jouw toepassing en vind de juiste oplossing.

Alle informatie rondom een mobiele airco met slang

Veelgestelde vragen

Een mobiele airco heeft de functie om de warme lucht en eventueel vocht af te voeren. Deze warme lucht wordt vervolgens naar een warmtewisselaar met koelvloeistof geleid. Deze koelvloeistof onttrekt de warmte uit de lucht, waarna de (nu koude) lucht weer de kamer in wordt geblazen. De koelvloeistof is inmiddels verdampt en de warme lucht wordt via de afvoerslang (mobiele airco afvoerslang oplossing) – door het raam of de dakdoorvoer – naar buiten geblazen.

De mobiele airco met slang naar buiten kan tot 10 graden kouder de ruimte afkoelen. Indien de warme lucht wederom in de te koelen ruimte geblazen wordt of indien de ruimte niet goed afgesloten is van de warme buitenlucht zal de airco minder efficiënt werken. Het is belangrijk dat de mobiele airco binnen 1 of 2 meter van het raam afstaat, doordat de slang meestal maximaal 2,5 meter is.

Het is handig om te achterhalen hoe sterk de mobiele airco dient te wezen om de gewenste ruimte voldoende te kunnen koelen of verwarmen. Het aantal BTU’s van een mobiele airconditioning geeft aan hoe krachtig het apparaat is. Hoe hoger het aantal BTU’s, des te groter de ruimte mag zijn en sneller het apparaat de ruimte kan verkoelen. 

Koelvermogen wordt meestal beschreven in KW (Kilowatt) of BTU (British Termal Unit), en geeft aan hoe effectief de airco is in het koelen van je ruimte. Naast de technische specificaties is het ook belangrijk om te weten hoe goed je ruimte is geïsoleerd, of je veel grote enkel/dubbel glas ramen hebt, en of er veel elektronische apparaten zijn die mogelijk nog meer hitte creëren.

Om te beslissen hoeveel koelvermogen je nodig hebt is het belangrijk om te weten hoeveel kubieke meter de ruimte is die je wilt afkoelen. Om de BTU te berekenen kan je het aantal vierkante meter keer 2,3 of 2,5 doen, afhankelijk van de hoogte van je plafond. Bekijk en lees onze blog ‘hoe een mobiele airco werkt‘ voor alle informatie.

Heb je het aantal kubieke meter berekend, dan kan je dit converteren naar de airco eenheid: BTU. Hier zit een ingewikkelde formule achter, maar voor een redelijk geïsoleerde kamer kan je de vuistregel aanhouden: Het aantal kubieke meter * 136 = BTU.

De goedkope mobiele airco is voorzien van een slang om de warme lucht af te voeren. Het apparaat is berekend om deze lucht te verplaatsen tot een bepaald niveau. Om dit mogelijk te maken voor de mobiele airco dient er rekening gehouden worden met de lengte van de slang. De stille mobiele airco kan niet sneller of meer lucht afvoeren dan waar deze op berekend is. De lengte van de mobiele airco met lange slang varieert per type en merk. Over het algemeen zijn deze afvoer of uitlaatslangen 1,5 tot 2 meter lang. De slangen zijn gemaakt van speciaal temperatuurbestendig kunststof versterkt met metalen ringen. 

De 4 belangrijkste eigenschappen van een mobiele airco zijn: geluidsniveau (dB),  prijs, energieklasse en het koelvermogen (BTU). Randzaken zijn: timerfunctie, met afstandsbediening, slaapmodus, raamafdichting en is er een besturing via app mogelijk ja of nee.