Het perfecte binnenklimaat met het merk: Airdayss mobiele airco's

Veilig en vertrouwd online betalen
Een mobiele airco voor de slaapkamer
Mobiele airco slaapkamer kopen

Mini airco

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een mini airco

Mini airco’s zijn tegenwoordig een hot item op de kopersmarkt. Met wereldwijde hittegolven die in 2023 records breken en geen teken van vertraging vertonen, kunnen mini-airconditioners enig soelaas bieden. Ze zijn ideaal om overal mee naartoe te nemen waar je onderweg koele lucht nodig hebt. Of je nu een klein huis of appartement hebt, off-grid kampeert in een tent, RV, auto of camper, of boodschappen doet met jouw huisdier in de auto, er zijn zoveel plaatsen waar je een mini airco kunt neerzetten om het leven wat aangenamer te maken.

Nu het voorjaar lonkt, begint het te kriebelen. De temperatuur stijgt, de zon laat zich vaker zien en het winterdekbed kan in de kast. Heerlijk! Maar nu ook de herinneringen aan een zwoele zomer terugkomen, weet je weer dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn was. Je hebt vorig jaar immers nachten liggen zweten en niet vanwege de stress, maar vanwege de hoge nachttemperatuur in je slaapkamer. Tijd om dit jaar tijdig in te grijpen en te kiezen voor koelte met een mobiele airco.

Hoe werken mini airco’s?

Kleine mobiele airco’s zijn als gewone airconditioners, maar zijn speciaal ontworpen om op kleine schaal een koel briesje te genereren. In tegenstelling tot gemonteerde airconditioners of raam airconditioners, kunnen ze worden meegenomen en overal in huis worden geplaatst. Ze werken meestal op batterijen of op DC/AC, met een ventilator of AC-instelling die binnenlucht genereert tot koele lucht, terwijl overtollige warmte kan ontsnappen via een buis of ventiel.

Overwegingen voor de aankoop van een mini airco

Bij het zoeken naar een mini airco zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden voordat je een keuze maakt die is afgestemd op jouw eigen behoeften. We gaan hier dieper op in om je te helpen bij het zoeken naar de beste mini airco.

1) Waarom heb ik een kleine mobiele airco nodig?

Om te beginnen moet je  nadenken over jouw eigen levensstijl en/of die van jouw gezin en hoe een kleine mobiele airco daarin zou passen. Hier zijn enkele vragen om je aan het denken te zetten:

  • Heb je een kleine/middelgrote ruimte in gedachten die zou profiteren van wat lucht?
  • Ben je een frequente kampeerder die jou familie/vrienden graag koel wil houden tijdens de lente- of zomermaanden in een caravan of een andere kleine ruimte?
  • Leef je in een camper of RV en heb je een eigen mini airco nodig?
  • Misschien wil je jouw energierekening verlagen door een aan de muur gemonteerde airco in jouw kleine huis of appartement te vervangen door iets dat meer energiebewust is?

Zodra je jouw redenen voor de aanschaf van een mini airco hebt vastgesteld, overweeg dan de andere belangrijke aspecten hieronder:

2) Welk formaat kleine mobiele airco moet ik kopen?

Ten tweede, als je draagbaarheid wilt in een mini airco, dan wil je er één die niet veel ruimte inneemt. Vooral als je hem wilt opbergen in de kofferbak van een auto, in een camper of op een aanrecht.

Laten we de Airdayss Type 1  mobiele airco als voorbeeld nemen. De Type 1 van Airdayss is een kleine krachtpatser die bijna overal past. Met een afmeting van ongeveer 70x30x30 cm is hij klein genoeg om gemakkelijk in een caravan voor 4 personen, in een vakantiehuisje of in een klein appartement te passen.

Mini airco
Kleine mobiele airco

3) Gewicht van een mini airco

Ten derde kunnen we ervan uitgaan dat je een mini airco wilt die licht genoeg is om mee te nemen. Het is handig om te weten dat mini airco’s zwaarder zijn naarmate de BTU (British Thermal Unit) hoger is. De Airdayss Type 1 weegt rond de 18 kg en beschikt over wieletjes, waardoor je deze zonder rugpijn van A naar B kunt verplaatsen. In vergelijking met andere mini airconditioners met dit koelvermogen is de Airdayss Type 1 met ongeveer 18 kg één van de lichtste op de markt.

4) Koelcapaciteit – Kan een mini-airco een kamer koelen?

Natuurlijk! Maar om ervoor te zorgen dat een mini-airco effectief werkt in je ruimte moet je de juiste BTU-capaciteit kiezen. Het is goed om de gemiddelde afmetingen van je kamer of ruimte te noteren voordat je de juiste capaciteit kiest. De Airdayss Type 1 heeft een koelcapaciteit van 5.000BTU (British Thermal Unit) die een ruimte tot 20m² koelt. En dat in een record van 8 minuten. Voor zo’n kleine unit is de Airdayss Type 1 een echte topper!

5) Is een mini airco energie-efficiënt?

Als je een voorstander bent van energiebesparing, ga dan na of mini airco’s energiebesparende of groene oplaadoplossingen hebben. Een zeer duurzame oplossing is het gebruik van zonne-energie. Tegenwoordig is het heel goed mogelijk om een mini airco op te laden via de zon.

Ja, dat leest je goed. Met de Airdayss Type 1  als voorbeeld kun je met maximaal 200W aan zonnepanelen de Type 1 in slechts 5 uur volledig opladen met behulp van schone, groene energie.

Bovendien heeft de Airdayss Type 1 ook een unieke Eco Mode-instelling waarmee je de stroom tot 8 uur kunt verlengen en de koeling kunt verhogen of verlagen of de looptijd kunt wijzigen.

6) Heeft een mini airco onderhoud nodig?

Mini airco’s hebben vaak onderhoud nodig. Ze verzamelen water in een pan of een ander object als ze vocht uit een kamer absorberen door vocht van de lucht te scheiden. Dus als je niet van dat gedoe houdt, helpt het om een mini-airconditioner te vinden die geen water verzamelt of altijd moet worden geventileerd.

Je kunt een afvoerslang aan de achterkant van de Airdayss mobiele airco bevestigen voor ventilatie of een afvoerbuis aansluiten als de luchtvochtigheid hoger is dan 70%.

Kortom – waar moet ik op letten?

Om dit alles af te ronden, moet je nu een duidelijker beeld hebben van wat je moet overwegen voordat je tot aankoop overgaat.

Met ongelooflijke prestaties die je kunt meenemen, heeft de Airdayss Type 1 een aantal voordelen verpakt in een klein apparaat. Als je een kleine maar krachtige mobiele airco zoekt die je kunt vervoeren, die weinig tot geen onderhoud vergt, die op meerdere manieren kan worden opgeladen en met aanpasbare modi en temperaturen, dan kun je het beste de Airdayss Type 1  hier bekijken. Koop een mini-airconditioner die het allemaal kan!

Veelgestelde vragen over de werking van mobiele airco's

Eén van de nadelen van mobiele airco’s is dat ze redelijk luidruchtig (52 dB tot 60 dB) zijn. Als je zojuist een mobiele airco hebt gekocht, heb je misschien moeite om naast een luid apparaat te slapen. Omdat ze meestal op stevige vloeren worden geplaatst, wordt het trillingsgebied vergroot, waardoor het geluid toeneemt. Probeer een kleed onder jouw goedkope mobiele airco te leggen om dit geluid te minimaliseren. Bovendien kun je de decibelwaarde van het model controleren voordat je jouw aankoop doet. Ga voor een model met een lagere decibelwaarde.

Zet een budget opzij voordat je mobiele airco koopt. Filter vervolgens de keuzes die binnen jouw budget vallen. Controleer daarna wat de juiste maat voor jouw kamer moet zijn. Geef, afhankelijk van de ruimte in jouw kamer, de voorkeur aan units met een afstandsbediening voor extra comfort. Kies ten slotte een model dat ook een verwarmingsoptie biedt, zodat je de mobiele airco het hele jaar door kunt gebruiken.

Ja. Je moet jouw mobiele airconditioner ontluchten. Dit gebeurt meestal via een raam, maar je kunt ook een ventilatiekit kopen die werkt met glazen schuifdeuren, openslaande/draairamen of via een verlaagd plafond.

De meeste mobiele airco’s, zoals die van Airdayss worden geleverd met alles wat je nodig hebt om het apparaat goed te ventileren, inclusief een afvoerslang en een adapter die in jouw vensterbank zit. Vergeet niet om de instructies voor het model te volgen.

Het verschilt. De afvoerslang dat bij jouw mobiele airconditioner wordt geleverd, verschilt van model tot model, maar ze zijn meestal minstens 3 tot 4 meter lang.

Bij veel retailers kun je langere (of kortere) kopen. Hoewel het over het algemeen wordt aanbevolen om een ​​langere uitlaatslang te kopen van hetzelfde merk of dezelfde winkel als waar je jouw mobiele airco hebt gekocht.

Het is echter belangrijk om te begrijpen dat hoe langer je de afvoerslang maakt, hoe minder efficiënt jouw mobiele airco zal zijn. Dit kan er ook toe leiden dat jouw unit harder moet werken om de kamer te koelen, waardoor de compressor harder werkt dan zou moeten zijn, waardoor de levensduur van de mobiele airconditioner wordt verkort.

Het is verstandig om de uitlaatslang korter dan 5 meter te houden, tenzij je ook een of andere afzuigventilator hebt die de hete lucht helpt ontsnappen en jouw mobiele airconditioner van 9000 BTU op een efficiëntere manier laat werken.

De manier waarop de lucht in en uit het apparaat beweegt. Kies indien mogelijk voor een dubbele afvoerslang.

  • Enkele afvoerslang — Alle lucht komt binnen en stroomt uit de ene afvoerslang.
  • Dubbele afvoerslang – Eén afvoerslang wordt gebruikt om lucht van buiten aan te zuigen en de andere slang wordt gebruikt als uitlaat.

Mobiele airco’s met twee afvoerslangen worden beschouwd als de beste van de twee opties, omdat ze efficiënter zijn en jouw woonruimte sneller kunnen koelen dan units met één slang.

De raamafdichtingskit wordt bij jouw mobiele airco geleverd.

De mobiele airco met raamafdichtingskit past doorgaans op de meeste standaardramen en glazen schuifdeuren. Voordat je echter een mobiele airconditioner koopt, is het verstandig om het raam te meten en ervoor te zorgen dat de ventilatiekit die bij de airco-unit wordt geleverd, in jouw huis past.

Er zijn veel raamafdichtingkits online beschikbaar, waaronder veel ontworpen voor grotere ramen en openslaande ramen.

Niet echt, althans niet erg efficiënt.

Je kunt ze vrijwel overal gebruiken waar een stekker is, ook in je garage of werkplaats. Helaas, als jouw garagedeur wijd open staat of het gebied niet goed geïsoleerd is, is het onwaarschijnlijk dat je de gewenste temperatuur zult voelen dalen.

Om jouw garage te koelen, kun je overwegen een verdampingsairco te gebruiken.

Je hoeft geen mobiele airco te vullen met water. Als je echter een verdampende mobiele airco hebt, moet je het reservoir opnieuw vullen met ijs en water. Omdat het geen uitlaatopening heeft, in plaats van condensatie, koelt het de lucht af door het verdampingsproces. Het werkt anders dan een airco.

Absoluut! Het koelen van een serverruimte is zelfs een van de meest voorkomende toepassingen voor een mobiele airconditioner.

Vanwege de warmte die servers genereren, vooral wanneer ze geclusterd zijn in een kleine ruimte, is het van cruciaal belang dat je ze koel houdt om efficiënt te kunnen werken. Daarom worden mobiele airco’s vaak gebruikt in combinatie met een centrale airconditioner om de kamer te helpen koelen met de computerapparatuur.

Als je een kleine serverruimte in jouw huis of klein bedrijf heeft, moet je misschien een speciale ventilatiekit of een langere uitlaatslang kopen om de mobiele airco goed te kunnen ventileren.

Andere nieuws artikelen

hoe werkt een mobiele airco met slang