Het perfecte binnenklimaat met het merk: Airdayss mobiele airco's

Veilig en vertrouwd online betalen
Mobiele airco met slang
Airdayss

Mobiele airco afvoer oplossing

Hoewel het hebben van een mobiele airco een handig alternatief is voor het koelen van jouw huis, dien je te leren hoe je jouw mobiele airconditioner kunt legen. Elke mobiele airco moet geleverd worden met een waterreservoir waarin eventuele afvoer kan worden opgevangen. Laten we een paar eenvoudige manieren bespreken die je kunt overwegen om het water af te voeren.

Mobiele airco''s van Airdayss

Moeten mobiele airconditioners geleegd worden?

Kortom, ja, mobiele airconditioners moeten regelmatig worden geleegd. De manier waarop stille mobiele airconditioners werken, is door water uit de lucht in jouw huis te trekken. Dit zorgt voor een condensatie-effect rond de mobiele airco.

Hoewel een deel van het opgevangen drainagewater gedeeltelijk verdampt, kan er zich toch water ophopen als het niet wordt afgevoerd. Wanneer de condens zich ophoopt zonder een goede afvoer, kan er water overlopen en uit het apparaat lekken.

Je vraagt jezelf misschien af: “Hoe vaak moet ik mijn mobiele airconditioner legen?” Laten we eens kijken naar een paar factoren waarmee je rekening moet houden. De frequentie waarmee het drainageproces kan worden uitgevoerd, is afhankelijk van de vochtigheidsgraad waar je woont.

Hoge hitte- en vochtigheidsniveaus kunnen ertoe leiden dat je jouw mobiele airco harder werkt en meer condensatie produceert, wat zal resulteren in een toename van hoe vaak je de mobiele airco moet aftappen. Het kan zo vaak zijn als elke acht uur tot eens per maand, wat weer afhankelijk is van de luchtvochtigheid

Hoe kun je water uit een mobiele airco afvoeren?

Het goede aan nieuwere modellen is dat ze een automatische uitschakelsensor hebben die mobiele airco’s uitschakelt als deze begint te overlopen met condenswater. Je wilt echter niet alleen op de sensor vertrouwen. Het eerste dat je kunt doen, is het water in een pan laten lopen. Voordat je start, moet je eraan denken om altijd alle stroom naar het apparaat los te koppelen.

Water afvoeren in een pan

Wanneer je een pan gebruikt, neem je de pan gewoon mee naar de achterkant van de mobiele airco waar de afvoernaaf zich bevindt. Plaats de pan onder de naaf en haal de aftapplug eruit. Bereid jezelf voor, want het water zal bijna onmiddellijk beginnen te stromen.

Je kunt handdoeken gebruiken om eventueel gemorst water op jouw vloer te laten absorberen. Zodra de mobiele airco volledig is leeggemaakt, plaats je de aftapplug terug op zijn plaats en sluit je de stroom aan op de mobiele airco met afvoerslang.

De afvoerslang gebruiken bij legen van de mobiele airco

Je kunt ook een geïmproviseerde afvoerslang gebruiken die wordt aangesloten op de aftapplug van jouw mobiele airco. Je kunt de afvoerslang aangesloten laten op het apparaat als deze in een neerwaartse hoek is geplaatst om het water af te voeren. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle mobiele airco’s met deze functie worden geleverd, dus het is belangrijk om de technische handleiding te raadplegen.

Zorg ervoor dat je de afvoerslang met een goed sluitend waterslot bevestigt om lekkage te voorkomen. Je kunt een standaard afvoerslang kopen die bij jouw specifieke model past of adapters kopen om de pasvorm compleet te maken.

Een condensaatpomp gebruiken
Tot slot adviseren wij het gebruik van een condensaatpomp. Een condensaatpomp kan voor jouw gemak ook verbonden blijven met de mobiele airco. Bovendien hoeft hij niet onder een bepaalde hoek te worden geplaatst, omdat de pomp zelf inschakelt en het water naar buiten duwt.

Dit soort pompen heeft meestal twee slangen, waarvan er één op de mobiele airco is aangesloten en de andere op de pomp zelf, waarbij het andere uiteinde open blijft om het water naar buiten af ​​te voeren. De condensaatpomp is waarschijnlijk het handigste alternatief, omdat deze het opgevangen water automatisch begint af te voeren zodra het een bepaald niveau heeft bereikt.

Hoe kun je water uit een mobiele airco afvoeren
Mobiele airco afvoer

Kan ik de afvoerslang verlengen?

Over het algemeen mag je de afvoerslang van een goedkope mobiele airco niet verlengen. Afhankelijk van de fabrikant kan hierdoor jouw fabrieksgarantie komen te vervallen en kan jouw mobiele airconditioner mogelijk oververhit raken.

Waarom dienen mobiele airco’s naar buiten geventileerd worden?

Omdat mobiele airco’s met 12000 BTU of 9000 BTU jouw kamer koelen door warme lucht uit de ruimte te halen. Om efficiënt en effectief te kunnen koelen, moet de warmte de ruimte verlaten. Als de warme lucht niet naar buiten wordt afgevoerd, blijft deze in jouw kamer en negeert het de koele lucht die jouw ruimte binnenkomt.

Kan ik de warme lucht uit een glazen schuifdeur of glazen schuifraam afvoeren?

Het ventileren van mobiele airco’s via glazen schuifdeuren is iets ingewikkelder dan eenvoudige plastic raamafdichtingskits. Standaard raamafdichtingkits zijn ontworpen om horizontaal aan de onderkant van ramen te worden geïnstalleerd, maar ze kunnen verticaal worden geïnstalleerd voor schuiframen en schuifdeuren. 

Voor schuiframen moet je ervoor zorgen dat de afvoerslang lang genoeg is om in de opening te passen. Eenheden met dubbele afvoerslangen werken over het algemeen goed voor schuiframen. 

Mobiele airco met afvoerslang

Veelgestelde vragen over het afvoeren van een mobiele airco

Helaas zijn er geen mobiele airconditioners met een raamkit die op een openslaand raam passen. Sommige klanten hebben op creatieve wijze een oplossing bedacht met plexiglas om hun hele raamoppervlak te bedekken. Vervolgens sneden ze een klein gaatje in het plexiglas voor de uitlaatslang voor hete lucht.

De meeste mobiele airco’s gebruiken standaard 115/120 volt voor huishoudelijk gebruik en vereisen geen speciale bedrading of stopcontacten. Aangezien mobiele airconditioners een aanzienlijke hoeveelheid energie kunnen verbruiken, moet je natuurlijk voorzichtig zijn om een circuit met meerdere apparaten met een hoog energieverbruik niet te overbelasten.

Sommige mobiele airco’s die een hogere BTU 14.000 BTU of hoger) verbruiken hebben speciale stopcontacten en bedrading nodig. Lees de product beschrijvingen voor meer informatie en hoe de mobiele airco werkt. Het energieverbruik is afhankelijk van het model en jouw omgevingsomstandigheden. Ook kun je de mobiele airco tips lezen voor het optimaal gebruikmaken van een mobiele airco.

Het hangt er van af. Net als een op het raam gemonteerde mobiele airconditioner, is een mobiele airco effectief in het koelen van de directe omgeving. De koude lucht zal echter niet door de gang of door nauwe deuropeningen stromen. Als een ruimte zeer grote openingen heeft van de ene ruimte naar de andere, dan is het mogelijk dat aangrenzende ruimtes een licht verkoelend effect ervaren. Ventilatoren kunnen ook worden gebruikt om de lucht te helpen circuleren voor extra koeling.

De meeste mobiele airconditioners hebben decibelniveaus in het bereik van 40 tot 60 decibel. Verschillende factoren kunnen het algehele geluidsniveau van jouw mobiele airco beïnvloeden, waaronder:

  • Waar in de kamer de mobiele airconditioner is geplaatst.
  • De snelheid waarmee de mobiele airco draait.
  • Geluidsisolatie of geluidsreducerende mogelijkheden gevonden in de mobiele airco.

Andere nieuws artikelen

hoe werkt een mobiele airco met slang