Shopping Cart

Het perfecte binnenklimaat met het merk: Airdayss mobiele airco's

Zoek een product
Generic filters
Veilig en vertrouwd online betalen
Video afspelen

Stille mobiele airco

Indien een ruimte zo snel mogelijk gekoeld dient te worden en een centraal aircosysteem ontbreekt, is de eerste vraag die je moet beantwoorden of je een mobiele airco wilt kopen. Een mobiele airco met slang is de beste manier om de ruimte te koelen indien het niet te veel mag kosten of als je vanwege ontwerpbeperkingen of bouwbeperkingen geen vaste airconditioner in de ruimte kunt installeren. Het is een betere keuze om voor een mobiele airconditioning te kiezen aangezien deze eenvoudig van kamer naar kamer verplaatst kan worden. Tevens kan de airco aan het einde van het zomerseizoen eenvoudig opzij gezet worden in de kast. Maar dient deze mobiele airco met slang geïnstalleerd te worden, of zijn er ook andere modellen zoals een mobiele airco met condensbak zonder slang? Alvorens hier een keuze uit te kunnen maken is het handig om te weten hoe deze airco nou precies werkt en wat het verschil tussen deze types zijn.

Slimme elektrische convectorkachel 1500 watt

115,00

AIRDAYSS

Stille mobiele airco slaapkamer

  • De Airdayss mobiele airconditioner gebruikt duurzaam gas (R290). Vermindert het broeikaseffect potentieel (GWP) aanzienlijk met 99.8% vergeleken met R410a. Het bereiken van de optimale temperatuur zonder afbreuk te doen aan groene referenties. 
  • De mobiele airco’s met slang zijn voorzien van een grote soft-touch bedieningspaneel en luxe PCB-display aan de bovenzijde
  • Laag energieverbruik met energielabel A
  • Zelf verdampend systeem en verbeterd de koelefficiëntie in huis
  • Inclusief ingebouwde timer, raamafdichtingskit, afstandsbediening en je kunt de windsnelheid naar wens aanpassen met verschillende standen 

De mobiele airco’s zijn voorzien van een soft-touch bedieningspaneel en luxe PCB-display aan de bovenzijde.

Mobiele-airco.nl bied één van de laagste prijzen in de Europese markt van mobiele airco’s.

Vandaag besteld = Morgen in huis bij Mobiele-airco.nl. 

ONTDEK ONZE AIRDAYSS MOBIELE AIRCO'S

Stille mobiele airco met slang

Airdayss biedt stille mobiele airco’s met slang (energielabel A) en het volgende vermogen waarbij het volume niet meer dan 65 decibel bedraagt;

Airdayss Type 1 – Koelvermogen van 5000 BTU – Geschikt voor 40 m3
Airdayss Type 2 – Koelvermogen van 7000 BTU – Geschikt voor 52 m3
Airdayss Type 3 – Koelvermogen van 9000 BTU – Geschikt voor 66 m3
Airdayss Type 4 – Koelvermogen van 12000 BTU – Geschikt voor 88 m3

Meet op voorhand de te koelen ruimte op, meet zowel de breedte, lengte als de hoogte van de ruimte om er zeker van te zijn dat er een mobiele airco geselecteerd wordt die voldoende capaciteit heeft om de juiste temperatuur te bereiken. De beste stille mobiele airco is afhankelijk van ieders wensen. Indien de mobiele airco een minimaal volumeniveau dient te hebben en een lager koelvermogen getolereerd wordt, is dit een optie. Indien er absoluut niet bezuinigd mag worden op het koelvermogen van de airco, is een sterkere airco met als compromis meer geluid een afweging die door ieder zelf gemaakt dient te worden.

Koop een sterkere mobiele airco met meer vermogen als;

De plafonds hoger zijn dan 2,6 meter;

De ruimte vaak gebruikt wordt door meer dan 3 personen zoals een woonkamer;

Er een keuken in de ruimte zit (fornuizen en ovens voegen warmte toe aan een kamer; kokend water voegt vocht toe);

De ruimte oud is en slecht geïsoleerd. 

Slimme elektrische convectorkachel 1500 watt

115,00

Airdayss: Mobiele Airco met Energielabel A

Wat is het energieverbuik van een stille mobiele airco?

Elke mobiele airco heeft een energielabel waaraan je ziet in welke categorie het apparaat valt. De mobiele airco’s van Airdayss vallen allemaal onder energielabel A en zijn zeer energiezuinige mobiele airco’s. De manier waarop je de airco gebruikt, heeft ook invloed op hoe energiezuinig het apparaat in praktijk is. Hoe vaker en hoe langer je hem aanzet en hoe groter het temperatuurverschil is dat je wilt bereiken, hoe meer energie de airco verbruikt om zijn werk te doen.

Als je een mobiele airco een maand lang zo’n 6,5 per dag aan hebt staan, verbruikt deze gemiddeld 200 kWh. Dit komt neer op ongeveer € 45. Het voordeel van een mobiele airco is dat je meerdere ruimtes kunt verkoelen voor deze kosten.

Van kleine woningen tot grote kantoorruimtes

Geniet thuis van ideale omstandigheden met de Airdayss mobiele airco: een mobiele airconditioner die efficiëntie met elegantie combineert en precies de juiste temperatuur behoudt in huis – koel en fris wanneer het buiten heet is.

Zoek jij een mobiele airco met slang voor de warme lente- en zomerdagen? Met de Airdayss mobiele airco geniet je van maximale flexibiliteit bij het comfortabel houden van je huis. Selecteer hieronder jouw toepassing en vind de juiste oplossing.

Alle informatie rondom een mobiele airco met slang

Veelgestelde vragen

Een mobiele airco heeft de functie om de warme lucht en eventueel vocht af te voeren. Deze warme lucht wordt vervolgens naar een warmtewisselaar met koelvloeistof geleid. Deze koelvloeistof onttrekt de warmte uit de lucht, waarna de (nu koude) lucht weer de kamer in wordt geblazen. De koelvloeistof is inmiddels verdampt en de warme lucht wordt via de afvoerslang (mobiele airco afvoer oplossing) – door het raam of de dakdoorvoer – naar buiten geblazen.

De mobiele airco met slang naar buiten kan tot 10 graden kouder de ruimte afkoelen. Indien de warme lucht wederom in de te koelen ruimte geblazen wordt of indien de ruimte niet goed afgesloten is van de warme buitenlucht zal de airco minder efficiënt werken. Het is belangrijk dat de mobiele airco binnen 1 of 2 meter van het raam afstaat, doordat de slang meestal maximaal 2,5 meter is.

Het is handig om te achterhalen hoe sterk de mobiele airco dient te wezen om de gewenste ruimte voldoende te kunnen koelen of verwarmen. Het aantal BTU’s van een mobiele airconditioning geeft aan hoe krachtig het apparaat is. Hoe hoger het aantal BTU’s, des te groter de ruimte mag zijn en sneller het apparaat de ruimte kan verkoelen. 

Koelvermogen wordt meestal beschreven in KW (Kilowatt) of BTU (British Termal Unit), en geeft aan hoe effectief de airco is in het koelen van je ruimte. Naast de technische specificaties is het ook belangrijk om te weten hoe goed je ruimte is geïsoleerd, of je veel grote enkel/dubbel glas ramen hebt, en of er veel elektronische apparaten zijn die mogelijk nog meer hitte creëren.

Om te beslissen hoeveel koelvermogen je nodig hebt is het belangrijk om te weten hoeveel kubieke meter de ruimte is die je wilt afkoelen. Om de BTU eenvoudig te berekenen kan je het aantal vierkante meter keer 2,3 of 2,5 doen, afhankelijk van de hoogte van je plafond. Bekijk ook onze mobiele airco aanbiedingen voor een goedkope mobiele airco.

Heb je het aantal kubieke meter berekend, dan kan je dit converteren naar de airco eenheid: BTU. Hier zit een ingewikkelde formule achter, maar voor een redelijk geïsoleerde kamer kan je de vuistregel aanhouden: Het aantal kubieke meter * 136 = BTU.

De mobiele airco is voorzien van een slang om de warme lucht af te voeren. Het apparaat is berekend om deze lucht te verplaatsen tot een bepaald niveau. Om dit mogelijk te maken voor de mobiele airco dient er rekening gehouden worden met de lengte van de slang. De airco kan niet sneller of meer lucht afvoeren dan waar deze op berekend is. De lengte van de mobiele airco met lange slang varieert per type en merk. Over het algemeen zijn deze afvoer of uitlaatslangen 1,5 tot 2 meter lang. De slangen zijn gemaakt van speciaal temperatuurbestendig kunststof versterkt met metalen ringen. 

De 4 belangrijkste eigenschappen van een mobiele airco zijn: geluidsniveau (dB),  prijs, energieklasse en het koelvermogen (BTU). Randzaken zijn: timerfunctie, met afstandsbediening, slaapmodus, raamafdichting en is er een besturing via app mogelijk ja of nee.