Het perfecte binnenklimaat met het merk: Evolar mobiele airco's

Veilig en vertrouwd online betalen

[rank_math_breadcrumb]

Mobiele airco met slang
Evp;ar

10 Mobiele airco tips

Hoe je een mobiele airco installeert, onderhoudt en gebruikt

Zoals je elk nieuw elektrisch apparaat die je in huis haalt, vereist een mobiele airconditioner een beetje gewenning, plus de gebruikelijke onderhoud om ervoor te zorgen dat de mobiele airco optimaal functioneert. Ongeacht waar je hem installeert of hoe vaak je hem gebruikt, als je jouw mobiele airconditioning leert kennen en hoe deze werkt in elke kamer waar hij is geplaatst, zal dit je verder helpen om er het meeste uit te halen.

Om je te helpen bij het leren gebruiken van jouw mobiele airco met slang, hebben we de volgende tips samengesteld. Deze tips zijn bedoeld om je te helpen de efficiëntie, levensduur en algehele koelcapaciteit te vergroten. Raadpleeg de gebruikershandleiding die bij jouw mobiele airco is geleverd voor alle technische details.

Merk: Airdayss mobiele airco's

Tips om het beste uit je mobiele airco te halen

1. Maak de afvloerslang recht
Dit is uiterst belangrijk voor de goede werking en het onderhoud van een mobiele airco. De afvoerslang die wordt gebruikt om de warme lucht naar buiten te laten ontsnappen, of het nu door een raam, schuifdeur of verlaagd plafond is, moet recht blijven zonder kronkels of knikken.

Probeer ook niet om de uitlaatslang te verlengen – deze moet zo kort mogelijk blijven om maximale efficiëntie te garanderen. De meeste afvoerslangen zijn 4-7 meter lang, wat je voldoende ruimte zou moeten bieden om een ​​goed ventilatiegebied te bereiken. Door de afvoerslang kort en recht te houden, wordt ook voorkomen dat overtollig vocht zich ophoopt, dat naar binnen kan sijpelen en interne schade aan de mobiele airco kan veroorzaken.

2. Schakel onnodige warmtebronnen uit
Schakel alle onnodige warmtebronnen uit in de kamer waar de mobiele airco is geïnstalleerd. Warme bronnen, zoals sommige gloeilampen en elektronische apparatuur, kunnen warmte afgeven. Hoewel het misschien niet veel warmte lijkt, kan het je mobiele airco toch harder laten werken om je huis koel en comfortabel te houden. Om dit te voorkomen, kun je proberen lampen, televisies, computers, kleine keukenapparatuur en andere kleine warmtebronnen uit te schakelen.

Denk daarnaast aan je dagelijkse routine. Misschien kun je in plaats van de oven te gebruiken om het avondeten te bereiden, jouw magnetron gebruiken. Hoewel een complete vernieuwing van jouw levensstijl een onredelijke verwachting is, zullen kleine veranderingen zoals deze een groot verschil maken als het gaat om het op een efficiëntere manier koelen van jouw huis of kamer.

Zodra alles is uitgeschakeld, kan een mobiele airco de kamer sneller afkoelen. We raden aan om een ​​plafond- of vloerventilator te gebruiken die de koele lucht snel zal laten circuleren. De stille mobiele airco en ventilator werken samen voor snelle koeling. Dus geef je keuken een pauze en zet de oven uit, ga naar buiten om te grillen en kom terug in een afgekoelde ruimte.

3. Koop een mobiele airco met een multifunctionele bediening
De meeste mensen beschouwen mobiele airconditioners als een product voor één seizoen (de zomer), maar dat hoeft niet het geval te zijn. Met multifunctionele en goedkope mobiele airco’s beschikbaar, zou je het hele jaar door een investering kunnen doen. Veel modellen hebben een alleen-ontvochtigen-modus die werkt om meerdere liters vocht uit de lucht te halen.

Als je in de buurt van de kust woont, kan dit een hulpmiddel van onschatbare waarde zijn dat in alle seizoenen kan worden gebruikt. Sommige modellen hebben ook een verwarmingsfunctie. Het is niet nodig om jouw draagbare airconditioner voor de winter op te bergen als deze in de koudere maanden als gezellige ruimteverwarming dient.

De mobiele airco’s van Airdayss hebben 3 unieke functies in één mobiele airco, waardoor je deze mobiele airco ook in de wintermaanden kunt gebruiken als luchtontvochtiger. Door de lucht significant te laten verkoelen en het vocht hieruit af te voeren, is de mobiele airco Type 3 of type 4 multifunctioneel. Daarnaast beschikt de mobiele airco over twee verschillende snelheden (laag en hoog).

4. Filters, filters, filters
Hoewel mobiele airco’s worden geleverd met een wasbaar voorfilter, is het vaak het beste om een ​​extra filter te gebruiken. Veel mobiele airco’s bieden een koolstoffilter als accessoire, dat niet alleen werkt om rook en geuren uit je lucht te verwijderen, maar ook om de efficiëntie van je mobiele airconditioner te verhogen.

Er zijn ook geweldige antimicrobiële filters verkrijgbaar. Antimicrobiële filters verhogen de efficiëntie van jouw mobiele airconditioner en verminderen de onderhoudsbehoeften door stof, pluisjes, rook, pollen en schimmelsporen uit jouw lucht te halen. Je krijgt niet alleen gekoelde lucht, maar ook schone lucht.

Je wilt er zeker van zijn dat je de filters ongeveer elke 3 maanden vervangt, dus als je een pakket van vijf filters koopt, ga je niet alleen meer dan een jaar er gebruik van maken, maar het is ook goedkoper dan ze één voor één te kopen. Een mobiele airco aanbieding met filters is dan handige aankoop!

Een mobiele airconditioner kan een fantastische investering zijn, omdat het de last van seizoenswarmte en de daaruit voortvloeiende energierekeningen verlicht. Volg deze tips om ervoor te zorgen dat je het meeste waar voor jouw geld krijgt en ervaar alles wat jouw mobiel airco te bieden heeft.

5. Hou de mobiele airco schoon
Het regelmatig reinigen van jouw mobiele airco van 9000 BTU of 12000 BTU is één van de belangrijkste handelingen die je kunt uitvoeren om de airco in goede staat te houden. Zoals de meeste essentiële huishoudelijke apparaten, kan het belang van goed onderhoud gewoon niet genoeg worden benadrukt. Als het gaat om mobiele airco’s, zijn er een paar elementen die routinematig moeten worden gecontroleerd en indien nodig moeten worden schoongemaakt.

  • Eerst en vooral het filter in de mobiele airco dient regelmatig worden schoongemaakt of vervangen. Helaas is de frequentie waarmee je het filter moet vervangen of reinigen, afhankelijk van het airconditioningmodel dat je bezit.
  • Sommige mobiele airco’s raden aan om het filter wekelijks of maandelijks te reinigen of te vervangen, soms kunnen de filters een paar maanden meegaan voordat ze aandacht nodig hebben. De frequentie kan variëren, afhankelijk van hoeveel je de mobiele airconditioner gebruikt. Om te weten hoe vaak je jouw filter moet reinigen of vervangen, is het raadzaam de gebruikershandleiding te raadplegen, omdat deze, zoals hierboven vermeld, waarschijnlijk van model tot model zal verschillen.

6. Bewaar de mobiele airco goed wanneer niet in gebruik

Als je geen plannen hebt om de mobiele airco te gebruiken in de winterperiode, is het raadzaam deze op te bergen om hem voor het volgende seizoen veilig te bewaren. Probeer jouw mobiele airco niet op te bergen in een ruimte met extreme temperaturen, zoals de garage of het terras.

Controlelijst voor het opslaan van een mobiele airco

Voordat je jouw mobiele airco uit elkaar haalt en opbergt, wordt je ten zeerste aangeraden de volgende taken uit te voeren:

  1. Al het water is uit de unit afgevoerd.
  2. Zet het apparaat op de ventilatorstand om de binnenkant volledig te laten drogen.
  3. Reinig alle andere onderdelen grondig en laat ze drogen, met name de afvoerslang.
  4. Druk de afvoerslang samen om schade tijdens opslag te voorkomen.
  5. Bedek het apparaat met een laken om te voorkomen dat stof of ander vuil zich ophoopt.
  6. Bewaar jouw mobiele airco binnenshuis in een klimaat gecontroleerde ruimte.

7. Voor verkoeling & betere luchtcirculatie
Om jouw mobiele airco op een efficiënte manier te laten afkoelen, is het raadzaam om hem aan te zetten kort voordat de kamer te warm of oncomfortabel wordt. Als je wacht tot de zon fel schijnt en de temperatuur op zijn hoogtepunt is, zal de mobiele airco harder moeten werken en meer tijd nodig hebben om de gewenste temperatuur te bereiken.

Een andere tip die elke huiseigenaar zou moeten weten, is om een ​​kleine ventilator in de buurt van de mobiele airco te gebruiken. Hierdoor kan de koele lucht door de kamer circuleren en voelt iedereen zich meer op zijn of haar gemak. 

8. Sluit de ruimte af
Mobiele airco’s zijn bedoeld om een ​​bepaalde, afgesloten ruimte te koelen. Als je bijvoorbeeld een open keuken-woonkamerplattegrond hebt, wil je bij het berekenen van vierkante meters de volledige gecombineerde ruimte tellen. Als de ruimtes niet zijn afgesloten, zal de mobiele airconditioner proberen om de gehele ruimte af te koelen.

De eenvoudigste manier om hiermee rekening te houden, is door bij het zoeken naar een mobiele airconditioner in BTU’s of meerdere modellen te kopen. Als je dacht dat je een eenheid van 9.000 BTU nodig had, maar je ruimte komt toch uit op een andere kamer, ga dan voor een mobiele airco van 12.000 BTU. Dat gezegd hebbende, hoe meer je de ruimte kunt afsluiten, hoe beter en effectiever de mobiele airco zal werken. Probeer alle deuren of openingen te sluiten die naar de kamer leiden die je probeert te koelen. Een andere manier om de efficiëntie te verhogen, is door zoveel mogelijk warmtebronnen in de kamer te elimineren, zoals lampen en elektronische apparatuur.

9. Elektrische vereisten voor een mobiele airco

Als het gaat om de stroombron voor mobiele airconditioners, zouden de meeste huiseigenaren geen problemen moeten hebben. De overgrote meerderheid van deze mobiele airconditioners is ontworpen om te werken op de standaard 120v-stopcontacten die gewoonlijk in huizen worden aangetroffen. Dit is een vrij essentiële functie, omdat het moeilijk zou zijn om de mobiele airco van kamer naar kamer te verplaatsen als er een ander stopcontact nodig zou zijn.

Het kan een goed idee zijn om een ​​overspanningsbeveiliging te gebruiken die een bescherming slaag kan toevoegen tegen plotselinge stroomstoringen. Het wordt ook aanbevolen dat je bewust bent van het aantal apparaten dat op het stopcontact is aangesloten, om het circuit niet te overbelasten.

Opmerking: dit geldt voor de meeste mobiele airconditioners die worden gebruikt om kamers in jouuw huis te koelen. Als je een apparaat van commerciële grootte of een airconditioner met een hoog BTU gebruikt, heb je mogelijk meer elektriciteit nodig. Alle elektrische vereisten vindt je in de gebruikershandleiding.

10. De juiste positie en installatie van de mobiele airco

Let op waar je jouw mobiele airco installeert. Hoewel het niet altijd te vermijden is, zijn er zeker enkele delen van jouw huis waar je uit de buurt moet blijven wanneer je jouw apparaat installeert.

Zonnige plekjes

Plaats indien mogelijk de mobiele airco niet in een ruimte met veel middagzon. Als de hitte van de zon op jouw mobiele airco drukt, zal deze waarschijnlijk harder moeten werken om de kamer op de gewenste temperatuur te houden. Dit extra werk kan uiteindelijk leiden tot een kortere levensduur.

Vochtige plekken

Het is ook verstandig om jouw mobiele airconditioning te installeren en te gebruiken in kamers met een lage luchtvochtigheid. Dit komt omdat hoe hoger de relatieve vochtigheid in de kamer is, en direct rondom de mobiele airco, hoe meer condensatie er zal ontstaan.

Afhankelijk van het type mobiele airconditioner dat je gebruikt, kan deze extra condensatie de frequentie verhogen dat deze moet worden schoongemaakt. Als je dit niet verwijdert, leidt dit uiteindelijk tot een storing in het apparaat.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mobiele airco's

Ja natuurlijk. Ze zijn een populair alternatief voor split-unit airconditioners en één van de betere keuzes voor het koelen van kamers in jouw huis.

De hoeveelheid voordelen die je van een mobiele airconditioner krijgt, hangt natuurlijk volledig af van hoe je hem gebruikt, hoe goed je hem onderhoudt, de omgeving waarin je hem gebruikt en een hele reeks andere factoren. Maar ja, mobiele airconditioners werken bij correct gebruik.

Het hangt af van hoe je het gebruikt. In vergelijking met andere soorten airconditioners, zullen mobiele airconditioners één van de slechtste zijn voor energie-efficiëntie.

Over de hele linie hebben mobiele airco’s een lagere energie-efficiëntiewaarde (EER) dan andere airconditioners. De algehele efficiëntie zal per model of merk verschillen, en je zult zeker sommige apparaten aantreffen die een hogere EER hebben dan andere, maar voor het grootste deel wordt dit apparaat niet beschouwd als een apparaat dat energiezuinig is.

Ze hebben echter het voordeel dat je slechts één kamer tegelijk kunt koelen. Deze koelstrategie helpt je geld te besparen en jouw totale energieverbruik te verminderen, aangezien je niet hoeft te betalen om jouw hele huis te koelen. Vanuit dit perspectief zou je absoluut kunnen stellen dat het energiezuinig is.

Nee. Omdat hij op elektriciteit werkt, hoef je geen zorgen te maken dat een mobiele airconditioner koolmonoxide in jouw huis uitstoot.

In extreme omstandigheden is het mogelijk dat een mobiele airconditioner of airconditioning van buitenaf lucht met een hoog koolmonoxidegehalte aanzuigt. Dit is mogelijk wanneer zich direct aan de andere kant van het raam een ​​brandstofverbrandingsinrichting bevindt. Dit kan een draaiende auto, draagbare generator of een grill zijn waarop je  misschien kookt.

Nogmaals, dit is een extreem scenario en het is onwaarschijnlijk dat een mobiele airco genoeg koolmonoxide zal aanzuigen om negatieve symptomen te ervaren. Maar voor het geval dat, is het verstandig om te weten wat er in de buurt van de ventilatieopening gebeurt en om een ​​koolmonoxidemelder in huis te hebben.

Het verschilt. De afvoerslang dat bij jouw mobiele airconditioner wordt geleverd, verschilt van model tot model, maar ze zijn meestal minstens 3 tot 4 meter lang.

Dat zou jammer zijn. Als je jouw mobiele airco niet goed kunt ventileren, dan is dit type airconditioner niet voldoende om jouw huis te koelen. 

Mobiele airconditioners werken door hete lucht uit de kamer te verplaatsen, dus als je geen ventilatieopening kunt gebruiken, zal de machine jouw kamer niet op een efficiënte of effectieve manier koelen. Je kunt wat afkoeling voelen als je direct voor het apparaat bevindt, maar je zult ook wat omgevingswarmte vanaf de achterkant opmerken.

Meer informatie over mobiele airconditioners

hoe werkt een mobiele airco met slang